X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Decizie importantă a Ucrainei pentru transportatorii din Moldova!

10 noi. 2017,, 14:50   Economie
3629 0

Moldova a primit 3000 de autorizații suplimentare de tipul ”Ucraina bilateral/tranzit”, relatează NOI.md.

Anunțul a fost făcut de către Ministerul Economiei și Infrastructurii din Moldova, care a menționat că șeful instituției de profil, Octavian Calmîc, a semnat un ordin de aprobare a criteriilor de eliberare a acestora operatorilor de transport rutier autohtoni.

Potrivit ordinului, documentele respective vor fi eliberate de Agenția Națională Transport Auto, nu mai mult de o autorizație pentru fiecare autovehicul din parcul eligibil al fiecăruia solicitat, cu respectarea procedurilor stabilite de prevederile Codului transporturilor rutiere, adoptat prin Legea nr. 150 din 17 iulie 2014.

Ordinul a fost emis în scopul valorificării celor 3000 de autorizații suplimentare solicitate de partea moldovenească de la autoritățile de la Kiev, pentru a asigura toți operatorii de transport rutier cu autorizații de tipul ”Ucraina bilateral/tranzit”.

Conform indicațiilor vicepremierului Octavian Calmîc, Ministerul Economiei și Infrastructurii va monitoriza procedura de eliberare și utilizare ulterioară de operatori a autorizaților.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?