PSRM cere audieri parlamentare privind alimentația copiilor în grădinițe

PSRM cere audieri parlamentare privind alimentația copiilor în grădinițe

Deputații socialiști au propus astăzi audierea prim-ministrului și a procurorului general în problema alimentației copiilor în instituțiile de învățămînt, comunică NOI.md.

Președintele Comisiei mediu și dezvoltare regională, Radu Mudreac, a declarat că în urma examinării acestei probleme la Parlament, Guvernul și Procuratura Generală erau obligate în termen de trei luni să întreprindă măsurile de remediere a situației. Cu toate astea, nicio instituție publică nu a raportat ce s-a realizat în acest domeniu.

„Să ne aducem aminte de acea situație tragică de la finele anului 2016, cînd a ieșit la iveală faptul că copii sînt hrăniți cu produse alterate. Pînă astăzi sînt semnale că situația nu s-a schimbat în bine în acest sector. Solicităm să facem aceste audieri strict regulamentar. Este o situația ieșită din comun, de asta depinde viitorul țării. Trebuie să stopăm acel haos creat în domeniul alimentației copiilor”, a spus indignat deputatul socialist.

„Este o problemă foarte importantă, deoarece se referă la sănătatea copiilor. Parlamentul a aprobat o hotărîre și noi sîntem obligați să avem aceste audieri”, a declarat, la rîndul  său, deputatul PLDM Tudor Deliu.

Președintele Comisiei agricultură, Ion Balan, a specificat că au fost mai multe tentative de a examina problema cu membrii Guvernului, însă un raport final nu a fost prezentat.

„Tentative încă pot fi multe, copiii nu pot aștepta tentativele. Parlamentul este abilitat cu dreptul de control”, a spus Radu Mudreac.

În urma dezbaterilor, deputații au convenit să-i audieze pe funcționarii responsabili la ședința de săptămîna viitoare a Legislativului. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load