X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Chirtoacă mai curînd s-ar sinucide decît ar demisiona

10 noi. 2017,, 10:31   Capitala
6091 12

Judecatorii vor decide maine daca prelungesc mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Dorin Chirtoaca.

Si asta pentru ca astazi sedinta a fost amanata. Prezent in instanta, Chirtoaca a declarat ca nu intentioneaza sa-si dea demisia in contextul in care Silvia Radu i-a ocupat locul si ca va lupta pana in panzele albe pentru a-si demonstra nevinovatia si pentru a reveni la carma primariei Chisinau.

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR SUSPENDAT: "Primaria nu are legitimitate in acest moment si este condusa deja printr-o dubla ilegalitate, de persoane neautorizate. Demisia ar trebui sa-si dea toti cei care au pornit aceasta bataie de "joc">Joc. O sa lupt pana la ultima suflare pentru ca altceva nu are ce sa mi se intample. Doar un glonte in cap, in rest de toate, si in arest si in bataie de joc pe inernet."

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR SUSPENDAT: "In ceea ce priveste faptul ca doamna Silvia Radu, sau mai corect Silvia Raider, a ajuns in biroul primarului general al municipiului Chisinau, este o incalcare si o butaforie si o anarhie. In mod normal, in acel birou nu poate intra nimeni decat o persoana aleasa de catre cetateni si asta ar trebui sa o stie fiecare."

Sedinta de astazi, programata pentru ora 13:00, a inceput cu o noua cerere de recuzare a judecatorului Alexandru Negru, care insa a fost respinsa.


Dorin CHIRTOACA, PRIMAR SUSPENDAT: "A fost angajat in trecut la o intreprindere municipala, la care am desfasurat o ancheta de serviciu in anul 2009. Iar noua conducere, deasemenea desemnata de mine, a descoperit dupa aceea incalcari ale domnului Alexandru Negru, apoi el a scris cerere de eliberare din functie. Un judecator nu are voie sa judece persoana cu care a avut asemenea conflicte."

Dupa ce a revenit in biroul judecatorului, avocata Tatiana Iovu a depus un sir de demersuri, care insa nu au fost examinate, intrucat avocatei i s-ar fi facut rau.

Tatiana IOVU, AVOCAT: "Atunci cand am anuntat ca nu ma simt suficient de bine, fiind ca dupa o ora si jumatate de discutii, evident ca starea de sanatate poate sa cedeze intr-un anumit moment, judecatorul a insistat ca sa mergem mai departe si sa examinam cererile. Cel putin nu s-au examinat, doar spunea ca sa spunem care cereri, care cereri le avem. "

Sedinta a fost amanata pentru maine la ora 9. Dorin Chirtoaca este acuzat de trafic de influenta si corupere pasiva in dosarul parcarilor cu plata. Recent, el a fost recunoscut in calitate de banuit intr-un alt dosar pornit pentru abuz in serviciu.

Potrivit procurorilor, acesta ar fi prejudiciat bugetul local cu peste 60 de milioane de lei, dand bani in loc de apartamente, persoanelor care le cereau prin decizii judecatoresti. In ambele cazuri, Chirtoaca se declara nevinovat.

Sinteza zilei, 9 noiembrie

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR SUSPENDAT: "In ceea ce priveste faptul ca doamna Silvia Radu sau mai corect Silvia Raider a ajuns in biroul primarului, nu poate intra nimeni decat o persoana aleasa de cetateni. Nu m-am asteptat, este o absurditate.

Demisia ar trebui sa-si dea cea care au pornit bataia de joc, inclusiv fata de subsemnatul. Dodon, unde e el? El a pornit referendumul. Il trimit pe Ceban, care nici nu exista, sa faca circ. Ei ataca numirea Silviei Radu, dar ei au participat la numire, asigurand prezenta.

O sa lupt pana la utima suflare. A ramas doar un glont in cap sa-mi traga, in rest de toate au fost, si bataie de joc, si arest."

Dorin Chirtoaca sta in arest la domiciliu de 5 luni. El este judecat pentru trafic de influenta si corupere pasiva in dosarul parcarilor cu plata si se declara nevinovat. Pe 19 noiembrie, locuitorii capitalei vor decide daca-l demit sau nu din functie la un referendum initiat de socialisti si contestat de liberali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?