Moldovenii au uitat de „miliard”?

Moldovenii au uitat de „miliard”?

Moldovenii au cerințe pragmatice față de guvernare, iar recuperarea banilor de pe urma fraudei bancare pare să fie la coada clasamentului solicitărilor. O arată sondajul IRI realizat la începutul acestei luni printre 1500 de respondenți. 

Cetățenii R. Moldova vor de la Guvernul Filip, în primul rînd, pensii și salarii mai bune - 35% a oferit această variantă de răspuns. 

Pe locul doi se află solicitarea de a crea mai multe locuri de muncă, pentru care s-au pronunțat 29 la sută dintre respondenți. În al treilea rînd, oamenii cer Executivului să se ocupe de eradicarea corupției - 16% dintre solicitări.

Oamenii își solicită guvernării îmbunătățirea sistemului de sănătate, economie puternică, prețuri accesibile și ajutor pentru pensionari. 

La coada cerințelor, cu 2%, se află solicitarea de a recupera „miliardul furat”. Chiar mai mult decît să fie întors miliardul, oamenii își doresc o colaborare mai bună între președinte și premier. 

Amintim că recuperarea miliardului a fost și „motorul” mai multor proteste în țară, în special după ce guvernarea și-a asumat „nota de plată” pentru banii furați.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load