Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldovenii au uitat de „miliard”?

9 noi. 2017,, 17:11   Societate
3243 1

Moldovenii au cerințe pragmatice față de guvernare, iar recuperarea banilor de pe urma fraudei bancare pare să fie la coada clasamentului solicitărilor. O arată sondajul IRI realizat la începutul acestei luni printre 1500 de respondenți.

Cetățenii R. Moldova vor de la Guvernul Filip, în primul rînd, pensii și salarii mai bune - 35% a oferit această variantă de răspuns.

Pe locul doi se află solicitarea de a crea mai multe locuri de muncă, pentru care s-au pronunțat 29 la sută dintre respondenți. În al treilea rînd, oamenii cer Executivului să se ocupe de eradicarea corupției - 16% dintre solicitări.

Oamenii își solicită guvernării îmbunătățirea sistemului de sănătate, economie puternică, prețuri accesibile și ajutor pentru pensionari.

La coada cerințelor, cu 2%, se află solicitarea de a recupera „miliardul furat”. Chiar mai mult decît să fie întors miliardul, oamenii își doresc o colaborare mai bună între președinte și premier.


Amintim că recuperarea miliardului a fost și „motorul” mai multor proteste în țară, în special după ce guvernarea și-a asumat „nota de plată” pentru banii furați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?