X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Interlopul Oleg Pruteanu, alias Borman, riscă detenție pe viață în Rusia

9 noi. 2017,, 08:51   Societate
13909 0

Liderului lumii interlope din Republica Moldova, Oleg Pruteanu, alias Borman, riscă de la 20 la 25 de ani de închisoare sau chiar detenţie pe viaţă în Federația Rusă, notează NOI.md.

Ministerul Afacerilor Interne rus a anunțat că a intentat un dosar penal pe numele lui Pruteanu. Acesta este acuzat că a înfiinţat şi condus o grupare criminală specializată în trafic de droguri în proporții deosebit de mari.

Reamintim că Oleg Pruteanu a fost reţinut de procurorii pentru cauze speciale în comun cu ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigație din Moldova pe 1 octombrie. Împreună cu el, au fost arestaţi şi alţi membri ai grupării.

În cadrul operaţiunilor de investigare, care au început în 2012, au fost implicaţi membri ai forţelor de ordine din Republica Moldova, Belarus și Spania.


Anchetatorii au stabilit că gruparea criminalăm în cinci ani, a vîndut peste 800 de kilograme de hașiș. În 2015, interlopul, care locuia în Spania, coordona o reţea care transporta droguri din nordul Africii şi vestul Europei către Federaţia Rusă.

Ulterior, au ieşit la iveala legăturile dintre gruparea condusă de hoţul în lege Nicu Patron şi cu cea a lui Borman. Oamenii lui Patron asigurau transportarea stupefiantelor în Rusia.

Presa a scris anterior că membrii grupării lui Nicu Patron s-au întîlnit cu Borman într-un local din Chișinău pentru a împărți sferele de influență în lumea interlopă.

Oleg Pruteanu este originar din raionul Teleneşti şi a fost anterior condamnat pentru banditism.

El a fondat în 2013 o grupare criminală, care numără peste 30 de membri.

Reţeaua ar fi implicată şi în omorul lui Alexei Veretca, alias "Krasavcik", împuşcat acum cinci ani într-un local de lîngă Orhei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?