Grozavu nu avea dreptul să numească viceprimari ai capitalei, opinie

Grozavu nu avea dreptul să numească viceprimari ai capitalei, opinie

Viceprimarul și primarul interimar Nistor Grozavu nu putea numi viceprimari ai municipiului, pentru că acest lucru nu este prevăzut nicăieri în legislație.

Această opinie a fost exprimată în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Consilierul din partea Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău, Alexandr Odințov, a declarat că nicăieri în documentele oficiale nu este indicat că viceprimarul, care este numit primar interimar temporar, aflat sub urmărire penală, care și-a recunoscut vina în privința unor încălcări, poate numi viceprimarii și un alt primar interimar. „Noi nu sîntem absolut de acord cu acest lucru. Considerăm că locuitorilor municipiului le-a fost furat dreptul democratic, garantat de Constituție, de a alege primarul”, spune socialistul.

Consilierul a menționat că PSRM pregătește o adresare către Curtea Constituțională referitor la acest caz pentru că îl consideră neconstituțional.

Jurnalistul Valerii Demidețchii consideră că prin această decizie li s-a scuipat în față tuturor orășenilor. „Noi am ajuns iar în situația de campanie electorală. Și consensul ideal între partide care putea fi un start al purificării și o încercare de a construi relații noi, nu este posibil în această situație”, spune jurnalistul.

Luni, 6 noiembrie, Silvia Radu și Ruslan Codreanu au fost numiți viceprimari ai capitalei prin dispoziția primarului general interimar Nistor Grozavu. Totodată, Nistor Grozavu a semnat o declarație prin care a anunțat că se retrage din funcția de primar interimar. Interimatul funcției de primar general urmează să fie asigurat de către Silvia Radu.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load