X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Grozavu nu avea dreptul să numească viceprimari ai capitalei, opinie

9 noi. 2017,, 08:31   Capitala
3787 3

Viceprimarul și primarul interimar Nistor Grozavu nu putea numi viceprimari ai municipiului, pentru că acest lucru nu este prevăzut nicăieri în legislație.

Această opinie a fost exprimată în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Consilierul din partea Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău, Alexandr Odințov, a declarat că nicăieri în documentele oficiale nu este indicat că viceprimarul, care este numit primar interimar temporar, aflat sub urmărire penală, care și-a recunoscut vina în privința unor încălcări, poate numi viceprimarii și un alt primar interimar. „Noi nu sîntem absolut de acord cu acest lucru. Considerăm că locuitorilor municipiului le-a fost furat dreptul democratic, garantat de Constituție, de a alege primarul”, spune socialistul.

Consilierul a menționat că PSRM pregătește o adresare către Curtea Constituțională referitor la acest caz pentru că îl consideră neconstituțional.

Jurnalistul Valerii Demidețchii consideră că prin această decizie li s-a scuipat în față tuturor orășenilor. „Noi am ajuns iar în situația de campanie electorală. Și consensul ideal între partide care putea fi un start al purificării și o încercare de a construi relații noi, nu este posibil în această situație”, spune jurnalistul.

Luni, 6 noiembrie, Silvia Radu și Ruslan Codreanu au fost numiți viceprimari ai capitalei prin dispoziția primarului general interimar Nistor Grozavu. Totodată, Nistor Grozavu a semnat o declarație prin care a anunțat că se retrage din funcția de primar interimar. Interimatul funcției de primar general urmează să fie asigurat de către Silvia Radu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?