X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

S-au pornit spre Ucraina, evitînd postul vamal

7 noi. 2017,, 16:50   Societate
4267 0

Polițiștii de frontieră au reținut doi minori care au traversat ilegal frontiera moldo-ucraineană.

Reținerea a avut loc în seara zilei de 5 noiembrie a.c. la linia frontierei de stat în timpul desfășurării planului de organizare a migrației ilegale cu implicarea unei persoane de gen feminin.

Minorii au vîrste de 17 ani și sînt locuitori ai sat. Basarabeasca. În declarații, făptuitorii și-au justificat trecere ilegală a frontierei de stat prin faptul că au încercat să ajute o femeie să treacă în mod ilegal peste frontiera moldo-ucraineană, așa cum aceasta nu deținea nici un act de identitate pentru traversare. De asemenea din cercetările primare s-a stabilit că în organizarea acestei scheme, mai este implicat un bărbat, cunoscutul acesteia, care la fel, a ajutat-o în acțiunea de traversare ilegală cu ajutorul unui automobil, așteptînd-o de partea cealaltă a frontierei.

Pentru elucidarea circumstanțelor infracțiunii, au fost inițiate un șir de măsuri speciale de investigații de către ofițerii SPF “Basarabeasca” în conlucrare activă cu ofițerii Serviciului de Grăniceri a Ucrainei, pentru a identifica femeia și alte persoane implicate în organizarea migrației ilegale.

Pentru fapta comisă, persoanele reținute dacă vor fi găsite vinovate, riscă pedeapsă penală în baza art.3621 al. (2) Cod Penal al R.Moldova ” Organizarea migraţiei ilegale” și se pedepsește cu o amendă în mărime de la 850 la 1150 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 3 la 5 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?