Cum a reacționat Chirtoacă aflînd că Radu i-a ocupat biroul

Cum a reacționat Chirtoacă aflînd că Radu i-a ocupat biroul

Dorin Chirtoacă este indignat de faptul că Silvia Radu s-a așezat în fotoliul lui de la Primărie.

Acesta declară că în Primărie sînt patru birouri libere de viceprimari și că Silvia Radu ar fi putut să ocupe unul dintre acestea. Primarul suspendat mai menționează că Grozavu nu avea dreptul să numească în funcție un viceprimar sau un primar interimar.

„În Primărie erau destule birouri libere de viceprimar, trei birouri din totalul de patru. Chiar de ar fi intrat în acelea, oricum mai rămînea unul liber, pe lîngă cel al subsemnatului. De ce trebuia demonstrativ aruncate lucrurile afară? Semnal pentru subalterni, pentru justiție, pentru societate? Preluarea puterii? Dar unde e Legea, Constituția, unde e mandatul din partea cetățenilor? Numirile în funcție, rocadele, instalarea în birouri sînt ilegale și nule”, a scris Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că ieri, fostul primar general interimar al municipiului Chișinău Nistor Grozavu a semnat două dispoziții prin care au fost numiți doi viceprimari, Silvia Radu și Ruslan Codreanu. În dispoziția de numire a Silviei Radu în funcția de viceprimar se precizează și faptul că anume ea va asigura interimatul de primar general în caz de absență sau imposibilitate de exercitare a funcției.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load