X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

COI a numit ”născocire” interdicția imnului Rusiei la Jocurile Olimpice de iarnă

7 noi. 2017,, 21:30   Sport
3845 0

Comisiile care cercetează informațiile privind utilizarea dopajului de către sportivii ruși nu și-au încheiat deocamdată activitatea.

În acest sens, Comitetul Olimpic Internațional (COI) a respins informațiile publicate de ziarul «New York Times» precum că naționalei Rusiei i s-ar putea interzice interpretarea imnului țării și participarea la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018 în Coreea de Sud.

„Sînt niște născociri premature, lansate chiar înainte ca două comisii (asupra investigării datelor privind dopajul în Rusia muncesc cîteva grupe în frunte cu Denis Osvald și Samuel Schmid – n.red.) să-și finalizeze activitatea și înainte de termenul cînd poate fi lansat procesul respectiv în raport cu o persoană sau o organizație”, a declarat portalului rbc.ru reprezentantul COI.

Ziarul „New York Times” s-a referit în materialul său la sursele familiare cu procesul. Publicația susținea că este puțin probabil ca COI să elimine Rusia din Jocurile Olimpice, dar poate interzice participarea unor sportivi sau aplica o amendă substanțială. Interdicția privind interpretarea imnului și participarea la ceremonia de deschidere este, de asemenea, luată în considerare.


Președintele Comitetului Olimpic al Rusiei, Alexandr Jukov, încă înainte de publicația scandaloasă a ziarului «New York Times», a spus că „rușii nu vor evolua la Jocurile Olimpice sub un drapel neutru”.

Potrivit ziarului, decizia urmează să fie adoptată la 5 decembrie, în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv al COI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?