Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Cînd Moldova va putea exporta în UE produse de origine animală

7 noi. 2017,, 11:50   Economie
3691 0

Moldova mizează pe soluționarea problemelor existente pentru inițierea cît mai rapidă a exportului de produse de origine animală în Uniunea Europeană.

Acest fapt a fost discutat în cadrul unei întrevederi susținute la Chișinău între viceministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii al Moldovei, Octavian Calmîc, și comisarul european pentru Comerț, Cecilia Malmstrom, relatează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, interlocutorii au abordat, printre altele, chestiunea privind exportul de produse de origine animală din Moldova pe piața Uniunii Europene.

În opinia comisarului european pentru Comerț, țara noastră nu poate pe deplin să valorifice avantajele oferite de Acordul privind Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) între Moldova și Uniunea Europeană, fără a avansa în această direcție.

La rîndul său, Calmîc, a spus că autoritățile naționale întreprind un șir de măsuri în direcția deblocării situației, dar progresul lent la capitolul dat se explică prin greutățile cu care se confruntă operatorii economici în conformarea la rigorile UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?