Cinci beneficii ale duşurilor reci pentru sănătate

Cinci beneficii ale duşurilor reci pentru sănătate

Vrei să ai un organism puternic şi sănătos, care sa faca fata cu brio radicalilor liberi si agentilor patogeni care vin in contact cu el? Află beneficiile duşului rece pentru sănătate.

Întăreşte imunitatea. Ajută organismul să ţină piept valurilor de infecţii virale şi bacteriene care-l ameninţă frecvent. Întrucît pe timpul verii nu este indicat să iei suplimente cu vitamine şi minerale pentru întărirea sistemului imunitar, duşul rece vine ca o alternativă eficientă în acest scop, putînd fi „consumat” pe tot parcursul sezonului torid şi nu numai.

Sporeşte fertilitatea. Sistemul reproducător al femeilor şi bărbăţilor are doar de beneficiat de pe urma duşurilor reci. Apa rece stimulează glandele să secrete mai mulţi hormoni şi să îmbunătăţească, astfel, performanţele sexuale şi sansele de a concepe un copil.

Îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Efectul imediat al unui duş rece şi răcoritor este îmbunătăţirea circulaţiei sîngelui. Dacă ai un sistem circulator lent, care îţi creează frecvent probleme de sănătate, apa rece este remediul perfect pentru a-i da un impuls sau a-l accelera rapid. În momentul în care apa rece atinge corpul, viteza sîngelui creşte şi traversează toate organele corpului, pentru a le proteja de efectul rece al apei. În momentul în care circulaţia sîngelui se îmbunătăţeşte, pielea capătă un aspect mai sănătos şi te simţi mai bine.

Ameliorează depresia. Apa rece care vine în contact cu organismul stimulează secreţia de noradrenalină în creier, chimicală care combate cu succes simptomele depresiei. Duşul rece reuşeşte să redea astfel bună dispoziţie sau starea de bine.

Stimulează pierderea în greutate. Duşul rece pare să fie aliatul perfect al procedurilor de slăbire, întrucît stimulează metabolismul să ardă mai repede şi mai uşor calorii şi grăsimi, 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load