X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Una dintre cele mai căutate „meserii” din Coreea de Nord

7 noi. 2017,, 02:00   Externe
6010 0

O nouă afacere a apărut în domeniul taximetriei din Coreea de Nord, aceea de „păstori” de clienți, scrie publicația sud-coreeană “Daily Nk”.

„Păstori”, așa sunt numite în argoul taximetriștilor nord-coreeni persoanele care prestează pentru aceștia servicii de „agățat” clienți. „Proprietarii privați de taxiuri” angajează „cu jumătate de normă” femei și bărbați carismatici care „le pot asigura” un număr cît mai mare de clienți, a declarat o sursă pentru “Daily Nk”.

Există o competiție „acerbă” între cei care vor să lucreze ca „păstori”. Cele mai căutate mijloace de transport sunt microbuzele, ale căror proprietari sînt dispuși să plătească sume considerabil mai mari pentru umplerea pînă la refuz cu călători a vehiculului.

Fiecare „păstor” primește un dolar pentru un client. „Păstorii” cîștigă, de obicei, aproximativ 30 de dolari pe zi, dar într-o zi bună pot cîștiga pînă la 50 de dolari”, a mai explicat sursa citată.


„Mulți oameni vor să facă acest lucru”, a subliniat sursa, adăugînd că „atvta timp cît numărul taxiurilor va continua să crească, va crește și numărul acestor persoane care vor să practice acest job nou”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?