X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Silvia Radu a devenit primar general interimar al capitalei

6 noi. 2017,, 09:21   Capitala
5599 1

Fosta șefă de la Gas Natural Fenosa a devenit de astăzi nu doar viceprimar al capitalei, dar va exercita și interimatul funcției de primar general, notează NOI.md.

După retragerea din funcție a lui Nistor Grozavu, Silvia Radu, care astăzi a fost numită oficial în funcția de viceprimar, va exercita și fucția de interimar al primarului general.

Grozavu a reamintit de meritele acesteia și s-a arătat convins că este cel mai bun candidat pentru funcția dată.

Reamintim că, de profesie, Silvia Radu este manager, jurist, filolog și este pasionată de sport și lectură.

A studiat la Universitatea din Navarra, Spania (Managementul Afacerilor); USM (Facultatea de Drept şi cea de Limbi Străine), Academia de Administraţie Publică de pe lângă Guvernul RM (Relaţii Internaţionale).


La scurt timp după absolvirea facultății, prin 1993, proaspăta absolventă Silvia este angajată la Ministerul Energeticii, care pe atunci era în căutare de specialiști în limbi străine. Prima funcție deținută a fost cea de șefă a Secției relații internaționale la Departamentul de stat de Energetică, Resurse Energetice și Combustibil (pe atunci Autoritatea de Administrare a Energeticii) în anii 1997-1999.

În perioada 2008-2015 a îndeplinit funcția de director al companiei Gas Natural Fenosa. Totodată, în 2016 Silvia Radu candidează la funcția de președinte al Republicii Moldova.

În 2011, Silvia devine președinte al Asociației Femeilor Antreprenoare și al Asociației Businesului European, ambele pînă în 2015. Tot în 2011 este numită consul onorific al Spaniei în Republica Moldova.

Cariera ei de manager a fost apreciată ca una prolifică, compania condusă de ea intrînd în repetate rînduri în topul celor mai bune 10 companii angajatoare din Republica Moldova. De asemenea, a fost menționată de reprezentanța UNICEF în Moldova ca inițiatoare a unei serii de campanii de menire socială, iar compania a fost remarcată pentru tinerii cu disabilități pe care îi are printre angajați. Totodată, Silvia a primit și numeroase critici, unii jurnaliști reproșîndu-i că „a făcut avere pe seama cetățenilor de rînd atunci cînd a condus compania monopolistă de furnizare a energiei electrice”. Afirmația se bazează pe multiplele cereri de majorare a tarifelor la energia electrică la începutul anilor 2010, pe care Silvia le explică prin devalorizarea leului moldovenesc pe piața valutară internațională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?