Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ședință extraordinară la Guvern: Filip cere demisii și pedepse penale

3 noi. 2017,, 15:50   Societate
16044 14

Pavel Filip a convocat astăzi ședința Comisiei pentru situații excepționale, pe marginea decesului unei tinerei din Drochia, care nu a beneficiat de tratament corespunzător din partea medicilor, notează Noi.md.

Premierul a cerut ca persoanele implicate în acest caz nefericit să fie nu doar demise, dar și trase la răspundere penală. El a dat indicații funcționarilor din subordine să înainteze un demers în acest sens la Procuratura Generală. Pavel Filip s-a arătat revoltat de cele întîmplate, precizînd că sistemul medical din Moldova trece printr-o criză de moralitate.

Din cele cunoscute nu cred trebuie să facem o anchetă foarte profundă pentru a înțelege cine se fac vinovați de acest caz. Vreau să fie identificați în lanț toți acei implicați. Nu este o scuză dacă a venit pentru dializă. Dacă ești medic și vezi că este o altă problemă la mijloc, acorzi ajutorul necesar. Aici nu este vorba de asistență medicală, de medic, este vorba de om, de atitudine. În acest domeniu mi pare că începem a aluneca într-o criză de moralitate. Nu vreau doar demisii de această dată, vreau răspundere penală, a spus indignat Filip.

El a mai precizat că va urmări îndeaproape evoluția acestui caz, pînă cînd vor fi luate toate deciziile care se impun.

„Atitudinea medicilor este revoltătoare. O vom examina cu obiectivitate și echidistanță, și va trebuie să luăm măsuri care să afecteze sistemul per total”, a declarat la rîndul său ministrul Sănătății, Stela Grigoraș.


„Ziarul de Gardă” scria recent că în noaptea de 21 octombrie, Niculina Bulat s-a adresat la Spitalul din Drochia, acuzînd dureri mari, avînd o gaură în burtă de unde curgea lichid, dar medicii i-ar fi spus că nu pot să o ajute, dar nici nu au ambulanță, sugerîndu-i să plece să își caute transport ca să ajungă pentru un ajutor specializat la Bălți. Ulterior, tînăra a fost transportată la Spitalul de Urgență de la Chișinău, însă starea ei era deja extrem de gravă. Ea decedat pe 3 noiembrie la spital.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?