Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Șeful suspendat al Cataloniei l-a angajat pe fostul avocat al separatiștilor

3 noi. 2017,, 19:00   Externe
2331 0

Avocatul belgian Paul Bekaert a anunţat că a fost angajat de către fostul lider catalan Carles Puigdemont, care se află în Belgia.

Bekaert nu a confirmat dacă Puigdemont va formula o cerere de azil politic în această ţară, relatează site-ul agenţiei reuters.com. "Pot confirma că am fost desemnat ca reprezentant legal al lui Carles Puigdemont, care se află în prezent în Belgia. Sunt avocatul lui în cazul în care are nevoie de mine. În prezent nu există dosare specifice pe care le pregătesc. Din ce ştiu, el nu se află în Belgia să solicite în mod specific azil politic. Această decizie nu a fost luată încă", a spus Paul Bakaert.

Biroul unui membru catalan al Parlamentului European a confirmat că Puigdemont se află la Bruxelles, după o zi de speculaţii. Este de aşteptat ca fostul şef al executivului catalan să susţină o conferinţă de presă marţi, dar nu este clar dacă va cere azil politic.

Secretarul de stat belgian pentru azil şi migraţie, Theo Francken, a declarat că liderul catalan Carles Puigdemont, înlăturat din funcţie după dizolvarea guvernului regional, ar putea să primească azil în Belgia dacă se va simţi ameninţat din punct de vedere politic. Francken face parte din partidul naţionalist N-VA, care şi-a afirmat în trecut ambiţiile separatiste pentru regiunea nordică Flandra şi care a simpatizat cu mişcarea de independenţă din Catalonia.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?