Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un mesaj important pentru Moldova din partea Rosselhoznadzor

3 noi. 2017,, 11:50   Economie
3895 0

Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară „Rosselhoznadzor” și Serviciul Veterinar al Moldovei au trecut la un sistem electronic de notificare privind livrările de produse supravegheate, relatează NOI.md.

Acest fapt a fost comunicat de mass-media rusă cu referire la Rosselhoznadzor, menționînd că începînd cu 1 ianuarie sistemul automatizat „Argus” va oferi acces la notificările preliminare privind produsele care ajung din Moldova pe adresa destinatarilor din Rusia, precum și produsele care sînt tranzitate prin teritoriul FR.

„În acest context, începînd cu 1 ianuarie 2017 toate mărfurile supravegheate de Serviciul de Supraveghere care au ajuns fără notificările menționate vor fi restituite expeditorului”, scrie în comunicat. Pe lîngă aceasta, din aceeași zi Serviciul Veterinar al Moldovei nu va mai transmite notificări preliminare prin poștă.

După cum a precizat Rosselhoznadzor, aceste lucrări sînt efectuate în cadrul implementării certificării veterinare electronice între Rosselhoznadzor și Serviciul Veterinar al Moldovei, fiind orientate spre contracararea escrocheriilor și a introducerii produselor care nu corespund cerințelor de securitate în FR.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?