X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ea e prințesa mai puțin știută de la Casa Regală Britanică. Ce rol important are?

5 noi. 2017,, 20:00   Externe
4319 0

Dacă tatăl ei ar fi fost cel de-al doilea fiu al Regelui George și nu al patrulea, Prințesa Alexandra ar fi astăzi, poate, în locul Reginei Elisabeta.

Da, e verișoara primară a Reginei Marii Britanii, tatăl ei și tatăl Elisabetei fiind frați.

Prințesa Alexandra, în tinerețe

Prințesa Alexandra este fiica Ducelui de Kent, cel de-al patrulea copil al Regelui George, bunicul actualei regine a Marii Britanii. Are 80 de ani și e una dintre acele prezențe discrete la evenimentele publice, la care participă în calitate de Lady Ogilvy, verișoară primară a Reginei Elisabeta a Marii Britanii.

Ieri, aceasta a apărut în public pentru o vizită oficială a asociației ”Care for Veterans”, a cărei președinte este de foarte mulți ani. Pentru această ocazie, Prințesa Alexandra a purtat un outfit extrem de elegant, format dintr-o tunică gri și fustă cu pliuri, la care a asortat niște pantofi într-o nuanță metalică și o pălărie cu boruri scurte.

Prințesa Alexandra, în prezent


După acest eveniment, Prințesa Alexandra a primit nenumărate reacții pozitive, mulți simpatizanți ai monarhiei britanice bucurîndu-se că a apărut din nou în public și că, la 80 de ani, încă îndeplinește îndatoriri regale.

Prințesa Alexandra are sub patronaj peste 100 de asociații și se află în serviciu Reginei Elisabeta a II-a, verișoara sa, încă din adolescență.

Scurt istoric

Familia Ducelui de Kent. Părinții și frații Prințesei Alexandra

Prințesa Alexandra s-a născut în ziua de Crăciun în anul 1936, ca singura fiică a Ducelui și Ducesei de Kent. Tatăl ei, fratele Regelui George al VI-lea, a fost ucis în 1942, într-un accident aviatic. Pe atunci, Prințesa Alexandra avea doar cinci ani.

Prințesa Alexandra, în ziua nunții ei

La vîrsta de 11 ani, Prințesa Alexandra a fost dată la o școală normală, fiind prima prințesă britanică care urmează cursurile unei astfel de școli. Cîțiva ani mai tîrziu, aceasta a fost una dintre domnișoarele de onoare de la nunta verișoarei sale, pe atunci – Prințesa Elisabeta.

Alături de soțul ei, Sir Ogilvy, și cei doi copii ai lor: James și Marina

Prințesa Alexandra s-a căsătorit în aprilie 1963, la Westminster Abbey, cu Sir Angus Ogilvy. Un an mai tîrziu se năștea James, primul copil și singurul băiat al cuplului. Cel de-al doilea copil al cuplului, o fetiță pe nume Marina, s-a născut în 1964. Acești doi copii nu au avut de îndeplinit îndatoriri regale, dar sînt în linia de succesiune la tron, pe locul 51, respectiv 52.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?