Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Începînd cu 2020 cetățenii RM vor trebui să achite intrarea în țările UE

2 noi. 2017,, 15:41   Externe
8808 0

Cetățenii țărilor care pot intra în UE fără vize vor trebui să achite vizita. Noile reguli se preconizează să se introducă începînd cu anul 2020.

Pentru a intra în țările Uniunii Europene ei vor trebui să se autorizeze în sistemul ETIAS și să achite 10 euro.

La 19 octombrie Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European a aprobat noile reguli de intrare pe teritoriul UE pentru țările care nu sînt membre ale acestei comunități, însă beneficiază de regim fără vize. Sistemul european de informații și de autorizare privind călătoriile ETIAS (The European Travel Information and Authorization System) urmează să fie pus în funcțiune în anul 2020.

Înregistrarea în sistemul ETIAS va fi valabilă trei ani și nu limitează numărul de călătorii, taxa de înregistrare fiind de 10 euro. De plata ei se scutesc persoanele în vîrstă de pînă la 18 ani și peste 60 de ani, precum și membrii familiilor cetățenilor UE, studenții și cercetătorii care călătoresc în scopuri academice.

După verificarea automată a actelor solicitantului ar putea să i se sugereze să prezinte informații suplimentare și în cazuri excepționale acesta ar putea fi invitat la un interviu. Dacă solicitantul va primi refuz de intrare lui i se vor comunica motivele, precum și despre dreptul la remediu efectiv, inclusiv apelul la judecată. În orice caz, decizia finală privind permisiunea de intrare va fi adoptată de Poliția de Frontieră.


Potrivit europarlamentarului Kinga Gál, „ETIAS va înlătura lacuna informațională în cazul călătorilor fără vize”. Parlamentarul a declarat că datele persoanelor care doresc să plece în UE și care nu au nevoie de viză pentru a intra în Spațiul Schengen vor fi examinate înainte ca acestea să ajungă la frontiera externă. „Acest lucru va fi făcut pentru ca să ne convingem că ele nu prezintă pericol pentru securitate, că ele vor putea sta legal în Spațiul Schengen și nu prezintă un risc sporit de epidemie. Acest lucru va contribui considerabil la securizarea UE și consolidarea unor sisteme informaționale mai sigure pentru frontiere și securitate”, a spus europarlamentarul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?