X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Grozavu: Proiectul construcției de la Catedrală trebuie încă o dată să treacă prin CMC

2 noi. 2017,, 09:01   Capitala
3221 1

Până va deveni realitate „căsuța” parohială cu o suprafață de 686 metri pătrați, va trebui să mai treacă printr-o comisie. Aceasta a dat de înțeles primarul interimar al Capitalei, Nistor Grozavu.

„Nu este vorba despre o anexă, ci despre o construcție separată care reprezintă un fel de casă parohială, unde vor avea loc toate serviciile accesorii ce sunt necesare. Anterior, a fost votat un proiect în CMC, doar că în faza inițială se presupunea să fie două-trei etaje, iar când a fost făcută prima schiță, autorul a sesizat că acest volum după mărime concurează cu volumul catedralei propriu-zise.

Atunci a fost acceptată o semipotcoavă cu funcții în demisol și la parter. În așa condiții respectăm și stilistica Catedralei. Această schiță a fost acceptată de Consiliul național de protecție a monumentelor, de Consiliul urbanistic municipal cu o majoritate de voturi și a fost prezentată și CMC. Nu este exact, va fi această construcție sau nu, dar stilistic rămâne ideea aceasta. Astfel, proiectul de execuție, înainte de a fi implementat, trebuie încă odată dată să treacă prin Comisia Ministerului Culturii”, a explicat Nistor Grozavu, în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Realitatea.md amintește că, acum două zile, a fost aprobat cu votul a 38 de consilieri municipali să fie eliberat un nou certificat de urbanism pentru un proiect care ar fi fost inițiat încă în anul 2014. Cu toate acestea, inițiativa a stârnit dezbateri aprinse în cadrul ședinței CMC.

Proiectul prevede ca noua clădire cu suprafața de 686 de metri pătrați să nu depășească înălțimea de 6,5 metri. Aceasta va fi amplasată în spatele Catedralei și nu va fi îngrădită.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?