X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În stînga Nistrului vor fi înăsprite pedepsele pentru încălcarea regulilor de circulație

1 noi. 2017,, 17:51   Societate
2779 1

Autoritățile regiunii separatiste transnistrene intenționează să înăsprească pedepsele pentru încălcarea regulilor de circulație. Un proiect de lege în acest sens a fost transmis așa-numitului soviet suprem din Tiraspol.

Autorii documentului motivează necesitatea adoptării lui prin tendința negativă de creștere a numărului accidentelor, înregistrată în ultimul timp. Potrivit agenților de circulație, în anul 2017 pînă în prezent au fost deja înregistrate 148 de accidente, în timp ce pe parcursul întregului an 2016 – doar 115.

Autorii proiectului consideră necesar de a înăspri pedepsele pentru încălcări grave, cum ar fi conducerea automobilului în stare de ebrietate, alte acțiuni care pot conduce la decese sau traume. Astfel, în cazul în care documentul va fi adoptat, persoanele vinovate de încălcarea regulilor de circulație, fapt care a condus la cauzarea de leziuni grave, vor risca cinci ani privațiune de libertate. În prezent acest termen est de doi ani.

Aceiași acțiune, comisă în stare de ebrietate va putea fi pedepsită cu detenția pentru șase ani și privarea de permis de conducere pentru cinci ani.

În cazul în care încălcarea regulilor de circulație s-a soldat cu decesul unei persoane din vina șoferului beat, el poate fi condamnat pînă la nouă ani de pușcărie cu privarea de permis de conducere pe viață. Iar dacă aceiași acțiune a condus la decesul a două sau mai multe persoane, pedeapsa poate ajunge la 12 ani de detenție.


Așa-numitul soviet suprem de la Tiraspol urmează să se pronunțe asupra proiectului respectiv timp de două săptămîni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?