X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Dmitri Rogozin comentează de la Moscova decizia Curții Constituționale a Moldovei

31 oct. 2017,, 18:10   Politică
4257 10

Vicepremierul rus Dmitrii Rogozin, declarat persona non grata pe teritoriul R.Moldova, a comentat de la Moscova decizia Curții Constituționale a Republicii Moldova privind introducerea termenului de „limba română” în Constituție. Oficialul rus a declarat că hotărîrea Înaltei Curţi de la Chişinău nu l-a uimit.

„Ce ar trebui să ne mire? Din cei 6 membri ai Curții Constituționale din Moldova, 5 magistrați sînt români în pașaport”, a scris pe pagina sa de Facebook Dmitri Rogozin.

De notat că şi preşedintele Igor Dodon a criticat dur decizia Curţii Constituţionale. Potrivit şefului statului, majoritatea absolută a populației consideră că vorbește limba moldovenească, iar denumirea de limba moldovenească este încetățenită de secole pe teritoriul țării noastre.

Reamintim că astăzi Curtea Constituțională din Republica Moldova a decis că deputații din Parlament pot introduce în Constituție termenul de „limba română”. Aceasta după ce a avizat pozitiv proiectul de modificare a sintagmei „limba moldovenească” din art 13 din Constituție, inițiat de 35 de deputați.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata în R. Moldova pe 2 august 2017. Autoritățile de la Chișinău și-au argumentat decizia prin faptul că Rogozin și-a permis să dea aprecieri defăimătoare la adresa Republicii Moldova și, implicit, a cetățenilor țării noastre. De asemenea, vicepremierul rus a avut aprecieri ofensatoare și la adresa autorităților țării noastre, acestea avînd un caracter denigrator și mincinos.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?