Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Curtea spaniolă a anulat declarația de independență a Cataloniei

31 oct. 2017,, 17:20   Externe
2230 0

Tribunalul Constituțional al Spaniei a anulat declarația de c a Cataloniei votată de parlamentul regional catalan, relatează agerpres.ro.

Anularea declarației de independență survine în urma cererii formulate de guvernul de la Madrid. În urma declarării unilaterale a independenței prin votul de vineri din parlamentul catalan, executivul spaniol a suspendat autonomia acestei regiuni și a preluat controlul direct asupra ei, urmînd ca pe 21 decembrie să se desfășoare alegeri parlamentare anticipate în Catalonia.

Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunțat vineri preluarea controlului direct asupra Cataloniei de către guvernul de la Madrid, a destituit guvernul secesionist, a dizolvat parlamentul regional și a convocat alegeri anticipate în regiune pentru data de 21 decembrie.

Totuși, unii dintre cei mai importanți membri ai administrației catalane, inclusiv liderul executivului Carles Puigdemont și adjunctul său, Oriol Junqueras, au declarat că nu vor accepta aceste măsuri și că numai populația Cataloniei îi poate destitui.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?