X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Mare atenție la firele electrice rupte de vînt (VIDEO)

31 oct. 2017,, 12:00   Societate
3876 0

GasNatural Fenosa cere populației să fie precauți cu firele electrice care au fost rupte de vînt.

Condiţiile meteorologice dificile, manifestate prin intensificări ale vîntului nord-vestic în rafale de pînă la 15-20 m /s, izolat de pînă la 21-25 m/s, încadrate de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat în perioada 29 – 31 octombrie, curent în Codurile Portocaliu şi Galben de Avertizare, au afectat reţelele electrice, cauzînd numeroase rupturi de conductoare ce au condus la întreruperea avariată a livrării energiei către consumatori în unele localități ale țării. Astfel, conform situaţiei operative din dimineaţa zile de marţi, 31 octombrie, sînt semnalate şi localizate peste 30 de asemenea incidente.

Pentru înlăturarea operativă a defecţiunilor din reţele şi reluarea furnizării energiei electrice Î.C.S. "Red Union Fenosa" S.A. întreprinde toate acţiunile impuse de circumstanţe, în teren activînd astăzi 58 de echipe mobile.

Totodată, în contextul avertismentului meteorologic dat, precum şi a înregistrării unui număr mare de rupturi de conductoare, aflate avariat la sol atragem atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie. Iată care sînt acestea:

  • ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pămînt sau care atîrnă suspect de pe piloni sau copaci;
  • nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pămînt;
  • marcaţi locul unor rupturi de conductoare electrice şi asiguraţi paza acestuia pînă la intervenţia electricienilor, pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa.
  • explicați copiilor regulile de securitate electrică și protejați-i de pericole.

Despre orice incident informaţi in regim de urgenţă furnizorul de energie electrică prin următoarele metode:

Reţineţi: starea excepţională a vremii prezintă un pericol real, care poate influenţa negativ activităţile socio-economice şi poate cauza daune materiale, inclusiv victime omeneşti . În special, vîntul în rafale poate afecta buna funcţionare a reţelelor electrice, generînd astfel situaţii de insecuritate şi eventuale întreruperi avariate în furnizarea energiei electrice.

Respectaţi regulile de securitate electrică, evitaţi tragediile!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?