Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Mesajul Drumului Crucii: Trebuie să ne jertfim, dar nu să ne osîndim cu legi anticreștinești

19 iul. 2013,, 14:21   Societate
2631 1
Foto: noi.md
Pe durata zilei de astăzi și pînă mîne dimineață, în capitală se desfășoară tradiționalul Drum al Crucii şi al Pocăinţei. Potrivit Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, acțiunea are ca scop iertarea păcatelor şi primirea binecuvîntării lui Dumnezeu, transmite NOI.md.

Liderul Asociației ”Pro-Ortodoxia”, Ghenadie Valuța, a subliniat pentru NOI.md că Drumul Crucii este o armă tradițională în creștinism, care pornește de la Drumul Crucii lui Hristos spre Golgota. ”Este una dintre cele mai eficiente arme spirituale privind anihilarea protivnicilor. Se face în jurul Chișinăului pentru a micșora răutatea în oraș și a aduce mai multă pace și înțelegere robilor Crucii lui Hristos. Pe de altă parte, dorim să atenționăm conducătorii și cetățenii republicii că viața fără de jertfă este de neconceput și, că dacă dorim să prosperăm, trebuie să ne jertfim, dar nu să ne osîndim cu legi anticreștinești. De aceea, acest Drum al Crucii mai are menirea să determine guvernarea să modifice legislația anticreștină în așa fel, încît să împăcăm spiritele în interiorul și exteriorul bisericii”, a precizat Ghenadie Valuța.

Drumul Crucii a început lîngă Porţile Oraşului cu citirea Acatistului Acoperămîntului Maicii Domnului în dimineața zilei de astăzi, continuînd ulterior pe perimetrul capitalei, ziua şi noaptea, cu popasuri la bisericile „Naşterea Maicii Domnului”, „Învierea Domnului”, „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil”, „Sf. Cuv. Parascheva”, unde se va săvîrşi Sfînta Liturghie. Acțiunea la care participă circa o mie de preoți și enoriași se va încheia pe 20 iulie, ora 7.30, cu un Tedeum de mulţumire la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului”.

Începînd cu 2 august și pînă pe 21 septembrie curent, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove urmează să mai desfășoare un Drum al Crucii în jurul R. Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?