Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

“Nostalgia” lui Constantin Moscovici (VIDEO)

19 iul. 2013,, 14:01   Showbiz
4199 0
Foto: noi.md
Maestrul Constantin Moscovici își lansează albumul de suflet ”Nostalgie”. Acesta conține 11 piese semnate de compozitori basarabeni și interpretate la nai. Melodiile au fost alese cu atenție, pentru că nu toate erau scrise special pentru nai. Artistul spune că atunci cînd maestrul Eugen Doga și-a ascultat o piesă în interpretarea naiului, a rămas plăcut surprins și a declarat că nu se aștepta la așa ceva.

”E un omagiu al meu personal pentru toți compozitorii noștri autohtoni. Unii dintre ei îmi sînt prieteni, îi stimez foarte mult. Alții însă sînt compozitori tineri, precum Ilie Gorincioi, Roman Abaskin și Georgeta Voinovan”.

Întrebat de ce a intitulat albumul ”Nostalgie”, Moscovici a răspuns: ”Aceste piese erau scris acum cîteva decenii. Ele îmi amintesc de copilăria și de tinerețea mea, de formația ”Legenda”, în care am activat”.

Ilie Gorincioi, cel care s-a ocupat de aranjament, a declarat că ”a fost o încercare foarte interesantă. O provocare, de fapt. Stilul albumul e un fel de chill-out. Sper ca rezultate să placă”.

Moscovici a muncit aproape doi ani la album. Acesta a fost lansat într-un tiraj de 1000 de bucăți. Apariția lui a fost posibilă grație suportului mai multor oameni cu suflet mare. O contribuție deosebită o are și președintele companiei DAAC-HERMES, Vasile Chirtoca.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?