X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Voronin i-a adresat lui Jizdan o scrisoare deschisă

31 oct. 2017,, 09:30   Politică
7753 12

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a cerut explicații de la ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în ceea ce privește interzicerea intrării în țară a publicistului rus Mihail Deleaghin, comunică Noi.md.

Politicianul a precizat că Deleaghin a sosit la Chișinău la invitația Partidului Comuniștilor, pentru a participa la conferința internațională planificată pentru ziua de 27 octombrie curent. Voronin a calificat drept revoltătoare decizia Poliției de Frontieră de a-i interzice savantului rus accesul în Republica Moldova și drept un act îndreptat împotriva PCRM.

”Apreciez cele întîmplate ca un demers revoltător și impertinent de discreditare a imaginii țării noastre, de insultare directă nu numai a cunoscutului savant rus, ci și a tuturor organizatorilor și participanților la conferința internațională sosiți la Chișinău din 15 țări ale Europei. Trezește indignare și faptul că structurile de forță ale țării, inclusiv sub nemijlocita dumneavoastră conducere, se antrenează în „vînătoarea de vrăjitoare”, bătîndu-și "joc">Joc de cetățeni, savanți și jurnaliști, care nu prezintă niciun pericol pentru țara noastră, în timp ce, în republică vin fără a fi sancționați dușmani deschiși ai statului nostru, cum ar fi Traian Băsescu, Alex Grigorievs și alții care în mod deschis cheamă la lichidarea Republicii Moldova și care se amestecă activ în politica țării noastre, jignesc poporul nostru și nu recunosc statalitatea noastră”, se arată în scrisoarea adresată lui Jizdan.

Președintele PCRM i-a cerut lui Jizdan să-i prezinte în scris informația cu privire la cauzele interdicției impuse lui Mihail Deleaghin de a intra în țară, dar și să-și ceară scuze public de la savantul rus.

„Insist ca dumneavoastră, în calitate de ministru al MAI, în mod public să-i cereți scuze domnului Mihail Deleaghin. Și, principalul, domnule Jizdan, dumneavoastră sînteți obligat să respectați strict legea și jurămîntul, ci nu să vă supuneți unor politicieni obraznici, care au ajuns la guvernare pe căi neconstituționale”, a mai declarat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?