Decis! Cîte mandate de deputat vor reveni diasporei și Transnistriei

Decis! Cîte mandate de deputat vor reveni diasporei și Transnistriei

Comisia Națională pentru constituirea circumscripțiilor uninominale a stabilit numărul mandatelor de deputat care le vor reveni regiunii transnistrene și diasporei, în urma alegerilor din 2018, notează Noi.md.

Comisia a decis ca diasporei să-i fie acordate trei mandate în Legislativ, iar Transnistriei – două. Potrivit președintelui Comisiei pentru constituirea circumscripțiilor, Iurie Ciocan, în stînga Nistrului o circumscripție va îngloba raioanele Dubăsari, Camenca, Rîbnița, iar alta va include Grigoriopol, Tiraspolul, Slobozia și Benderul. Ciocan a mai precizat că în cazul diasporei, o circumscripție va fi deschisă în țările situate la Est de Republica Moldova, alta în la cele din Vest, iar a treia pentru SUA și Canada. 

Membrii Comisiei au aprobat lista celor 46 de circumscripții uninominale permanente, ce cuprind unitățile administrativ teritoriale de nivelul doi, inclusiv municipiile Chișinău (11 circumscripții) și Bălți (două circumscripții), dar și UTA Găgăuzia (două circumscripții).

Documentul aprobat de Comisia Națională pentru constituirea circumscripțiilor uninominale urmează a fi expediat spre aprobare Guvernului. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load