X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă vor avea loc pe str. 31 august

30 oct. 2017,, 09:50   Capitala
7204 0

Evenimentele, dedicate sărbătorilor de iarnă, nu se vor mai desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, ci pe strada 31 august, relatează NOI.md.

Anunțul a fost făcut, astăzi, de primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu în cadrul ședinței serviciilor Primăriei. Strada va fi închisă în perimetrul străzilor Bănulescu Bodoni și Pușkin.

Ideea vine din partea prim-ministrului Pavel Filip, iar potrivit lui Grozavu locul este cel mai potrivit pentru astfel de evenimente, în special, din acel motiv că în apropiere se află muzee și teatre. Totodată, încercarea ar reprezenta un exercițiu pentru ca ulterior să se pună în discuție posibilitatea de a transforma o porțiune a străzii 31 august într-o zonă pietonală.

Capitala va avea parte de doi brazi împodobiți de sărbătoare: unul va fi amplasat în centrul havuzului din Grădina Publică Ștefan Cel Mare și Sfînt, iar altul, tradițional, în PMAN.

Tîrgurile, dedicate sărbătorilor de Anul Nou vor avea loc în perioada 15 decembrie-14 ianuarie. În zonă vor fi amenajate în jur de 60 de locuri de comercializare, căsuțele de sărbătoare, fiind amenajate de agenții economici.


Pregătirile vor începe în această săptămînă, așa încît strada 31 august va fi închisă. Întîi, vor demara lucrările de curățare a arborilor. Potrivit lui Nistor Grozavu bugetul Primăriei pentru sărbătorile de Crăciun sînt destul de restrînse, pentru organizarea sărbătorilor de iarnă fiind disponibili aproximativ un milion de lei.

Reamintim că anterior, Primăria a venit cu un proiect, prin care este interzisă desfășurarea evenimentelor de amploare în PMAN. Inițiativa nu a fost votată, deocamdată, în cadrul CMC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?