X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Michalko: UE acordă o atenție sporită drepturilor omului și statului de drept

30 oct. 2017,, 08:31   Politică
6211 0

Uniunea Europeană acordă o atenție sporită drepturilor omului, dar și democrației în țările, care sînt partenerele UE, susține șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. În cadrul unei conferințe naționale, organizate la Comrat, ambasadorul a menționat că acest lucru este un moment extrem de important în relațiile bilaterale și are o influență asupra tuturor domeniilor. Potrivit lui, UE oferă sprijin partenerilor săi astfel încît standardele în domeniul drepturilor omului să avanseze și în Republica Moldova, transmite IPN.

Evenimentul a întrunit pedagogi din instituții de învățămînt general și superior din UTAGăgăuzia, din Chișinău, din regiunea transnistreană, dar și liderii organizațiilor non-guvernamentale, de pe ambele maluri ale Nistrului. Peter Michalko a menționat că se simte bucuros de faptul că aflîndu-se în Republica Moldova în calitate de șef al Delegației UE, poate lucra cu un cadrul legislativ, care deja există între UE și Molodva. Potrivit lui, în preambulul Acordului de Asociere, se menționează anume despre valorile drepturilor omului, care stau la baza relațiilor bilaterale și este foarte important să fie realizat tot ceea ce ține de democrație, drepturile omului și statul de drept. Oficialul a mai spus că Delegația UE este interesată să mențină legătura cu toate componentele societății, pentru care aceste elemente sînt importante și în acest sens sectorul non-guvernamental este cea mai activă parte a societății.

Evenimentul a fost organizat de către Institutul Democrației din Comrat și Universitatea de Stat din Comrat, în parteneriat cu Comunitatea culturii bulgare «Родолюбец» și Centrul pentru promovarea și apărarea drepturilor tinerelor, în cadrul proiectului ce ține de consolidarea încrederii reciproce între pedagogii de pe ambele maluri ale Nistrului, finanțat de UE.

În cadrul conferinței, pedagogii și reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale au făcut schimb de opinii și de practici pozitive în domeniul drepturilor omului și al metodelor moderne de studiere a drepturilor omului și democrației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?