Poliţia, pe urmele şoferilor cu geamuri fumurii la maşini! Ce amenda riscă

Poliţia, pe urmele şoferilor cu geamuri fumurii la maşini! Ce amenda riscă

Inspectoratul Naţional de Patrulare a lansat operaţiunea "Umbriş" pe întreg teritoriul ţării. Astfel, poliţiştii îi caută pe şoferii care au parbrizul sau suprafeţele de geam ale portierelor din faţă umbrite.

"Începînd cu ziua de ieri 27 octombrie curent și pe parcursul următoarelor zile angajații Inspectoratului Național de Patrulare desfășoară operațiunea "Umbriș" pe întreg teritoriul țării.

Operațiunea are scop de prevenire, în contextul că ne aflăm în perioada rece a anului și persistă foarte des ceaţă, iar din această cauză se diminuează mai tare cîmpul vizual al șoferului dacă parbrizul sau suprafeţele de geam ale portierelor din faţă sînt umbrite.

Conducătorii auto care vor fi depistați în trafic că circulă cu geamuri fumurii vor fi sancționați contravențional cu o amendă de la 600 pînă la 1.200 lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare" se arată în comunicatul emis de INP. 


În ultimele nouă luni ale anului, 3.177 de șoferi care aveau parbrizul sau suprafeţele de geam ale portierelor din faţă umbrite au fost sancționați.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load