Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Deputat PDM: Moldova nu este pregătită pentru liberalizarea pieţei asigurărilor

28 oct. 2017,, 10:31   Societate
6455 1

Moldova nu este pregătită pentru liberalizarea pieţei asigurărilor de răspundere civilă auto", a declarat deputatul Partidului Democrat, Corneliu Dudnic, prezentînd vineri, în Parlament, proiectul de lege cu privire la eliminarea prevederilor privind liberalizarea acestei pieţe.


El a menţionat că proiectul de lege abordează liberalizarea tarifelor la primele de asigurare pe piaţa asigurărilor de răspundere civilă auto. Încă în 2015, Parlamentul a modificat legea asigurărilor, care prevedea liberalizarea tarifelor pentru primele de asigurare începînd cu 1 februarie 2018.

"Studiind practica internaţională în regiune, am ajuns la concluzia că piaţa noastră nu este pregătită pentru intrarea în vigoare a acestor amendamente. Prin urmare, propunem eliminarea acestei norme şi trecerea la o liberalizare consecventă a tarifelor. În Romînia, o astfel de liberalizare a dus la falimentul principalilor jucători de pe piaţă, deoarece acest lucru a dus la manipularea pe pieţe şi la concurenţa neloială", a spus Dudnic.

Deputatul Grupului parlamentar Popular European, Valeriu Gileţchi, a menţionat că este de acord cu argumentele autorilor, însă consideră că fi dificilă implementarea treptată a liberalizării acestei pieţe fără o dată clar stabilită.

"Anularea datei intrării în vigoare a modificărilor poate da semnal eronat partenerilor externi de dezvoltare. Ei ar putea crede că Republica Moldova a renunţat cu totul să liberalizeze această piaţă", a spus el.

Proiectul de lege a fost aprobat de majoritatea deputaţilor în prima lectură şi urmează a fi adoptat în lectura finală după examinarea sugestiilor de îmbunătăţire a documentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?