Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Socialiștii încep colectarea semnăturilor

27 oct. 2017,, 17:20   Politică
4262 14

Partidul Socialiștilor lansează o campanie privind consultarea cetățenilor în vederea trecerii la forma prezidențială de guvernămînt, comunică NOI.md.

Anunțul a fost făcut astăzi de către liderul PSRM, Zinaida Greceanîi. „Oamenii nu mai au încredere într-un parlament compromis și corupt. Statul trebuie să fie condus de un președinte puternic, care va pune capăt corupției politice și va face ordine în țară”, a declarat Greceanîi.

Potrivit ei, începînd cu ziua de mîine, 28 octombrie, membrii și simpatizanții formațiunii vor merge din casă în casă, pentru a consulta cetățenii și colecta semnături în susținerea demersului privind trecerea la republica prezidențială.

„Am pus ca scop să colectăm semnăturile a 70% dintre alegătorii țării sau circa două milioane de semnături. Cînd acest scop va fi atins, noi ne obligăm să convocăm Congresul PSRM ca să introducem acest deziderat în programul Partidului și platforma politică pentru alegerile parlamentare din 2018”, a relatat Greceanîi.

Potrivit fruntașilor PSRM, toate cele peste 41 de organizații teritoriale se vor ocupa de colectarea semnăturilor. Oficiile PSRM vor fi deschise zilnic pentru a primi cetățenii care vor subsemna pentru republica prezidențială.


„Unica soluție de a scoate Republica Moldova din statutul de stat capturat este schimbarea radicală a sistemului de conducere a acestui stat”, a declarat, la rîndul său, deputatul Vlad Batrîncea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?