Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Fiscul continuă verificările taximetriştilor

27 oct. 2017,, 18:01   Societate
5925 0

Mai mulţi taximetrişti au primit astăzi amenzi usturătoare pentru transportarea ilicită a pasagerilor.

Pe lîngă faptul că şoferii nu eliberează bon fiscal, majoritatea dintre ei nici nu dispun de autorizaţia necesară. Inspectorii fiscali în comun cu Poliţia de Patrulare şi cei de la ANTA au organizat mai multe razii prin Capitală pentru a combate evaziunile fiscale ale şoferilor ce prestează servicii taxi.

Şoferii prinşi cu actele neînregulă au invocat cele mai diferite motive pentru a-şi justifica activitatea ilegală.

"-Permisul şi paşaportul tehnic! - O secundă vă rog. - Deja au trecut 5 minute! - De ce nu respectaţi legea? - Păi nu ştiam legea încă."

"- Ce trebuie să aveţi ca să fie legal?- Permisul, categorile, iată le am. De taxometru cunoaşteţi? - De asta eu nu ştiu, dar el mie nici nu îmi trebuie, el costă 8 mii de lei."

Majoritatea taximetriştilor verificaţi, însă s-au dovedit a fi cu actele în regulă.

"Ne străduim să fie totul în regulă, nu încalci legea, nu ai probleme."

Numai ultima săptămînă, inspectorii fiscali au depistat 32 de cazuri în care şoferii transportau ilegal pasageri. Verificările taximetriştilor continuă, în contextul care Premierul Pavel Filip a reiterat necesitatea acestor măsuri, acum două săptămîni.

"Scopul operaţiunii de astăzi este conformarea transportatorilor în regim de taxi, să activeze legal. Din ce am văzut astăzi mai mulţi sînt care respectă legea, dar am depistat şi care activează ilegal. Cel mai des este neutilizarea taxometrului", a spus Şeful Direcţie Control Fiscal, SFS, Dumitru Istratii.

Conform Codului Fiscal, amenda pentru neutilizarea taxometrului este de 5 mii de lei, iar pentru lipsa aparatului 7 mii de lei. În perioada anului curent, au fost sancţionaţi 464 de conducători auto care transportau ilegal pasageri, care au primit în total sancţiuni, în sumă de peste 700 mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?