X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Deputații nu au ajuns la un consens privind scutirea unei biserici de taxe

27 oct. 2017,, 14:31   Societate
5160 0

Propunerea cu privire la scutirea de taxele vamale la importul unor clopote pentru biserica „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Vulcănești, a fost discutată astăzi la Parlament, notează NOI.md.

Deputații socialiști au insistat ca Parlamentul să permită introducerea în țară a clopotelor din Federația Rusă, fără achitarea plăților vamale, chiar dacă Guvernul a avizat negativ acest proiect. Inițiatorii proiectului i-au acuzat pe guvernanți de faptul că aplică standarde duble, întrucît anterior a permis scutirea de taxe vamale.

„Pînă în prezent, pe toate bisericile le-am scutit de taxe. De ce ne-am împiedicat acum de Vulcănești? Haideți să luăm o decizie, așa cum a făcut-o pînă în prezent, și să nu ne aprindem paie în cap”, a declarat liderul PSRM, Zinaida Greceanîi.

Andrian Candu a menționat însă că, fără avizul pozitiv al Guvernului, propunerea de a scuti Biserica de plata impozitelor nu poată fi satisfăcută.

„Acest locaș bisericesc se construiește din 2016, proiectul este destul de ambițios, să ridicăm biserica a fost destul de greu. Ieri am ajuns la etapa cînd au fost montate cupolele, iar următoarea etapă este montarea clopotelor”, a spus deputatul PD Corneliu Dudnic.


„Nu știu de ce Guvernul, după ce a avizat pozitiv zeci de proiecte de acest gen, acum a dat aviz negativ. Ar trebui să fie echidistant, nu cu unii să procedeze într-un fel și cu alții în alt fel”, a comentat deputatul liberal-democrat Tudor Deliu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?