Dodon, deranjat de cetățenia română a lui Candu

Dodon, deranjat de cetățenia română a lui Candu

Șeful statului dezaprobă faptul că spicherul Andrian Candu deține și cetățenia României, notează NOI.md.

În opinia lui Dodon, acum a devenit clar de ce, recent, Candu și-a cerut scuze de la autoritățile române pentru declarațiile nesăbuite ale președintelui.

„Încă un reprezentant al conducerii de vîrf a ţării, Andrian Candu, a recunoscut că este cetăţean al României. Acum ne este clar motivul pentru care, recent, Candu îşi cerea scuze de la Parlamentul României – îşi cerea scuze de la patroni. Am spus în repetate rînduri şi mai repet o dată: nu sînt împotrivă ca oamenii simpli să dețină cetățenia altor state, dar eu consider că în funcțiile cheie în stat trebuie să fie cetățeni doar ai Republicii Moldova, care să servească interesele acestei ţări”, a punctat Dodon.

Demnitarul a revenit la declarațiile recente ale democraților precum că vor face coaliție în următorul Parlament cu toate partidele proeuropene, inclusiv cu cele unioniste. Potrivit lui, acest fapt denotă că democrații sînt „mari stataliști” doar în campania electorală.

„Despre ce ar putea discuta democraţii cu Băsescu? Despre lichidarea statului nostru? Care ar fi strategia lor comună? Cum să unească Moldova cu România? Îmi pare bine că a apărut această declaraţie. Să ştie oamenii cine şi ce reprezintă”, a adăugat el. 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load