Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Dodon: Îi voi restabili în posturi pe funcţionarii demiși în urma reformei

26 oct. 2017,, 11:40   Politică
13959 12

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, promite să restabilească în posturi miile de funcţionari de stat care astăzi sînt concediaţi în cadrul reformei Guvernului, notează NOI.md.

Şeful statului a scris pe pagina sa dintr-o reţea de socializare că reforma Guvernului lovește în mii de profesioniști din administrația publică, care sînt nevoiți să părăsească locul de muncă, pentru a fi înlocuiți de persoane fără experiență, lipsite de competența necesară, multe dintre ele afiliate Partidului Democrat.

Preşedintele a menţionat că primeşte în fiecare zi plîngeri din partea oamenilor care sînt impuși să renunțe la activitatea lor de o viață, pe care au făcut-o cu demnitate și profesionalism timp de 10-20-30 de ani. Şeful statului consideră că această abordare este inacceptabilă.

Igor Dodon a subliniat că a lăsat practic intactă toată echipa de profesioniști din Aparatul Preşedintelui, indiferent de opțiunile lor politice. Preşedintele a specificat că politicienii vin și pleacă, dar specialiștii în domeniu trebuie să-și păstreze funcțiile, în serviciul statului.

Şeful statului a declarat că în curînd va crea un sfat al specialiștilor pe lîngă președinte, în a cărui componență vor intra profesioniști de la cele mai importante instituții din țară și, împreună cu ei, se vor elabora politici de guvernare pentru următorii ani.


„Împreună cu sfatul specialiștilor, vom decide cum să restabilim în funcție miile de funcționari care sînt dați acum afară și cum să facem reforme ale Guvernului pentru oamenii din Moldova. Sfatul specialiștilor va fi susținut din surse extrabugetare. Rugăm pe toți cei interesați de colaborare și implicare să expedieze CV-urile pe adresa electronică presa@prm.md, a scris Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?