Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Liderul catalan refuză oferta Madridului

25 oct. 2017,, 22:00   Externe
2357 0

Catalonia se confruntă cu o criză internă, din cauza procesului de proclamare a independenței față de Madrid.

Preşedintele separatist catalan Carles Puigdemont a refuzat oferta de a se exprima în Senatul spaniol, cu o zi înainte de votul Camerei Superioare a Parlamentului spaniol asupra unei plasări sub tutelă a Cataloniei, a anunţat Guvernul regional, relatează AFP.

”Preşedintele Puigdemont nu se va duce în Senat”, a anunţat un purtător de cuvînt al preşedinţiei, precizând că este vorba despre răspunsul la anunţul Guvernului spaniol potrivit căruia decizia sa de a prelua controlul Cataloniei este fără întoarcere. Pe de altă parte, reprezentanţi politici catalani au anunţat că Puigdemont nu intenţionează să apară în faţa senatorilor, pentru a-şi apăra efortul în vederea independenţei şi să argumenteze împotriva deciziei Guvernului central de a-l demite pe el şi pe miniştrii săi, relatează The Associated Press.

Potrivit unor oficiali din cadrul unor partide de la nivel regional, preşedintele Parlamentului Cataloniei i-a informat miercuri pe reprezentanţii lor că Puigdemont va asista, în schimb, la sesiunea Legislativului regional, în care îşi va promova eforturile în vederea secesiunii.

Aceşti oficiali din cadrul mai multor partide parlamentare regionale au făcut aceste declaraţii sub protecţia aninimatului, potrivit reglementărilor interne ale formaţiunilor lor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?