X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Interzicerea importului în Rusia a circa 20 de tone de mere din Moldova

25 oct. 2017,, 15:00   Economie
5286 0

În Rusia a fost interzis importul a circa 20 de tone de mere din Moldova, pentru că a fost descoperit un dăunător de carantină, informează NOI.md.

Potrivit Direcției Rosselhoznadzor pentru regiunile Oriol și Kursk, în depozitul temporar al SRL TLT "Krupețkii", din regiunea Kursk, în timpul controlului fitosanitar de carantină a unui lot de mere proaspete, cu greutatea totală de 19,7 tone, primite din Republica Moldova la adresa SRL "Elisav" din or. Briansk, a fost descoperit un dăunător periculos de carantină - molia orientala a fructelor (Grapholita molesta), aceasta fiind vie.

Specia obiectului de carantină a fost confirmată de certificatul filialei de la Kursk a Centrului de Referință Orlovski al Rosselhoznadzorului.

În conformitate cu legislația în vigoare, specialiștii Direcției Rosselkhoznadzor din regiunile Oriol și Kursk au decis să interzică furnizarea lotului infestat de mere în liberă circulație.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?