X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Savanți: cauzele războaielor și conflictelor sînt înrădăcinate în psihologie

24 oct. 2017,, 18:45   Ştiinţă şi IT
3553

Războaiele și conflictele sînt înrădăcinate în psihologie, potrivit oamenilor de știință din SUA care au realizat studiul. Studiul oamenilor de știință americani de la Universitatea din Massachusetts a fost publicat în revista American Psychologist.

Analizînd cauzele conflictelor globale, locale, naționale și militare oamenii de știință au descoperit ca acestea sînt adesea cauzate de necesitățile psihologice. Cercetătorii cred că această înțelegere poate fi folosită pentru a promova pacea și a combate pentru totdeauna credința că conflictele violente sînt inevitabile. Știința psihologiei trebuie să fie folosită pentru a menține pacea.

" Ne opunem opiniei că războiul este inevitabil și susținem că înțelegerea originii psihologice a conflictului poate crește probabilitatea evitării violenței ca mijloc de rezolvare a conflictelor cu ceilalți", - spune unul dintre autorii studiului Bernhard Leidner.

Trebuie remarcat că experții din Statele Unite ale Americii recunosc că conflictele și violență între grupuri persistă, deoarece acestea dau de multe ori oamenilor soluții la nevoile psihologice, de identitate, de securitate și de putere. În plus, non- violența atrage mult mai puțină atenție în mass-media și atenția cercetătorilor.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав