Austria pregătește o întîlnire în formatul ”5+2” la Viena

Austria pregătește o întîlnire în formatul ”5+2” la Viena

Austria intenționează să organizeze în timpul apropiat o întîlnire în formatul „5+2” la Viena, care să se soldeze cu rezultate, a declarat ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, Christine Freilinger.

Declarația a fost făcută pentru Jurnal de Chișinău. Potrivit diplomatei austriece, despre această intenție a vorbit anterior, în cadrul vizitei efectuate în Moldova, și președintele în exercițiu al OSCE, Sebastian Kurz. Potrivit ambasadoarei, atenția Uniunii Europene asupra conflictului transnistrean este acum mare.

„Datorită faptului că patru state ale Uniunii Europene dețin pe rînd Președinția OSCE – Germania (2016), Austria (2017), Italia (2018) și Slovacia (2019) – atenția statelor UE pentru temele OSCE este acum foarte mare. Germania a reușit să readucă în 2016 în atenția opiniei publice mondiale conflictul transnistrean, aproape uitat. În timpul Președinției Germaniei, s-a stabilit clar așteptările comunității internaționale față de ambele părți. Datorită eforturilor comune ale părților implicate în soluționarea conflictului, au fost înregistrat progrese reale”, a menţionat Christine Freilinger.

Diplomata a mai declarat că întrunirea în formatul 5+2 va avea loc în timpul apropiat.

„Astfel, bazîndu-se pe Declarația Consiliului Ministerial de la Hamburg din 2016, Austria intenționează să organizeze în timpul apropiat o întîlnire în formatul „5+2”, la Viena, care să se soldeze cu rezultate”, a subliniat Christine Freilinger.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load