Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Andrian Candu l-a numit pe Eugen Sturza ministru al apărării

24 oct. 2017,, 12:39   Politică
6011 8

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, care exercită temporar interimatul funcției de președinte al țării, a semnat decretul privind numirea lui Eugen Sturza în calitate de ministru al apărării al Republicii Moldova.

Candidatura lui Eugen Sturza a fost propusă președintelui țării pe 12 septembrie, de către prim-ministru, fiind respinsă de șeful statului. Premierul a înaintat repetat aceeași candidatură, care din nou a fost respinsă. Ca urmare, executivul s-a adresat Curții Constituționale pentru a clarifica acțiunile ce pot fi întreprinse de către prim-ministru și deciziile care pot fi adoptate de Parlament în cazul în care președintele refuză propunerea repetată de numire în funcție a unui ministru.

Pe 20 octombrie, Curtea Constituțională a decis că președintele Parlamentului sau premierul va exercita temporar interimatul funcției de președinte al țării pentru a emite decretul de numire a ministrului apărării. Având în vedere că președinte a refuzat în mod deliberat îndeplinirea obligației constituționale de numire a candidaturii propuse repetat de către premier în funcția de ministru al apărării, acesta se află în imposibilitate temporară de a-și exercita atribuția în cauză, ceea ce justifică instituirea interimatului pentru asigurarea exercitării acestei obligații constituționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?