X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce spune Voronin despre ultimele hotărîri ale Curții Constituționale (VIDEO)

24 oct. 2017,, 12:26   Politică
11317 15

Atît guvernarea, cît și Președinția sfidează grosolan Constituția și trag foloase din ea ori de cîte ori au nevoie, a declarat astăzi liderul PCRM, Vladimir Voronin, citat de NOI.md.

Astfel a comentat politicianul scandalul din jurul numirii noului ministru al apărării, dar și intervenția Curții Constituționale în disputa dintre Igor Dodon și Guvern. Voronin a declarat că atît Igor Dodon, cît și actuala putere sînt anticonstituționali.

„Cînd s-a modificat Constituția în mod barbar și pe întuneric pentru a schimba modalitatea alegerii președintelui, atunci acest președinte neconstituțional a fost de acord, atunci i-a plăcut, iar acum, cînd trebuie să-și exercite misiunile conform cerințelor Constituției, apar întrebări. El nu-i constituțional, toate decretele lui nu sînt constituționale. Acum avem al doilea președinte neconstituțional, după Timofti”, a comentat Vladimir Voronin.

Potrivit liderului PCRM, pentru puterea actuală Constituția nu mai înseamnă nimic. „Ați făcut din ea o servitoare, o călcați în picioare ori de cîte ori vreți”, a adăugat politicianul.

Totodată, el s-a arătat indignat că, în loc să soluționeze problemele țării, președintele, spicherul și premierul se implică în polemici sterile.


„Aici s-au întîlnit trei cocoși, care nu pot să se așeze la masă normal – ori ca persoane de stat, ori ca bărbați - și să se înțeleagă, dar nu să umble cu aceste scandaluri. Alte probleme în Moldova nu sînt, numai asta ne-a rămas - să ne clarificăm cu ministrul apărării. Nu e serioasă treaba asta…”, a spus indignat Voronin.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?