X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Democrații s-au întrunit în ședință. Ce subiecte au discutat

24 oct. 2017,, 11:48   Politică
4085 2

Primul ghișeu unic din Republica Moldova în care cetățenii vor beneficia de mai multe servicii într-un singur loc va fi inaugurat pînă la sfîrșitul acestui an, informează NOI.md.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gămurari, în urma ședinței săptămînale a formațiunii. El a precizat că prestarea tuturor serviciilor într-o singură instituție va aduce numeroase beneficii pentru cetățeni, iar începînd de anul viitor asemenea ghișee unice vor funcționa și în raioanele țării.

„Acest concept vine în interesul cetățeanului, va permite limitarea numărului de agenții pe care trebuie să le viziteze cetățeanul pentru a obține un document și va diminua anumite taxe ce trebuie plătite”, a declarat Gămurari.

Democrații au mai decis astăzi să instituie o nouă practică prin care miniștrii și deputații să mențină o legătură constantă cu oamenii din teritoriu. Astfel, funcționarii vor efectua vizite în sate și raioane în fiecare zi de luni a săptămînii, pentru a discuta cu cetățenii despre problemele lor.

Membrii PD au discutat și despre debirocratizarea instituțiilor statului. Astfel, s-a propus ca activitatea funcționarilor publici să fie evaluată prin prisma aprecierilor date de cetățeni.


„Urmează a fi instalate anumite aparate care să-i permită cetățeanului care beneficiază de un serviciu sau altul să dea o apreciere acțiunilor funcționarului. Asta ne va permite să cunoaștem care este randamentul funcționarului și ce probleme de relaționare există”, a specificat Gămurari.

Vitalie Gămurari a exprimat și poziția PD față de critica adusă Curții Constituționale de președintele Igor Dodon și PSRM. „Considerăm inacceptabilă atitudinea de a sfida prevederile Constituției și a respinge poziția Curții. Noi nu dorim o agravare a situației a țară”, a adăugat purtătorul de cuvînt al PDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?