Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

ONU a amînat subiectul privind retragerea trupelor ruse din Moldova

24 oct. 2017,, 11:38   Societate
2722 3

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a amînat pe o perioada nedeterminată dezbaterea chestiunii privind retragerea trupelor ruse de ocupație de pe teritoriul Republicii Moldova.

Decizia fost luată zilele acestea, deși inițial era planificat ca subiectul să fie discutat în plenul ONU, pe data de 23 octombrie.

„În baza cererii parvenite de la delegați, Adunerea Generală a amînat decizia de a introduce pe agenda de lucru chestiunea „privind retragerea completă a forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova” pentru una dintre ședințele viitoare ale Comitetului ”, a spus la finalul sesiunii Brenden Varma purtătorul de cuvînt al ONU.

Amintim că în luna august reprezentantul Parlamentului RM la ONU, Victor Moraru, a adresat un demers către Adunarea Generală ONU, în care menționa că prezența trupelor ruse pe teritoriul Republicii Moldova „reprezintă o amenințare la adresa păcii și securității internaționale”.

La sfîrșitul lunii iulie, Parlamentul a adoptat o Declarație privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Inițiativa a fost susținută de fracțiunile PDM, PLDM, PL și a Grupului Popular European, în timp ce comuniștii lipseau, iar socialiștii au părăsit sala de ședință în semn de protest.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?