Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Vasile Chirtoca: Noi întotdeauna ne-am străduit să activăm nu numai în beneficiul nostru, dar și al țării (VIDEO)

17 iul. 2013,, 15:54   Societate
5430 1
Foto: TVC21
"Noi întotdeauna ne-am corelat activitatea astfel încît să fim utili nu doar pentru noi înșine, dar și pentru țară, pentru oameni". Astfel a explicat președintele holdingului DAAC Hermes, Vasile Chirtoca, în cadrul emisiunii televizate "Vecernii razgovor" de la TVC-21, succesul companiei pe care o conduce. Potrivit lui Vasile Chirtoca, compania DAAC-Hermes urmărește realizarea unor proiecte utile societății, care includ și proiecte ce vizează așezările ecologice. Vasile Chirtoca a subliniat că compania DAAC-Ecoplant intenționează să realizeze în Moldova un proiect de permacultură conform metodei renumitului fermier austriac Sepp Holzer.

"Noi avem o strînsă colaborare cu remarcabilul, în opinia mea, om al timpului nostru, Sepp Holzer, din Austria. Moșia sa, moștenită de el la vîrsta de 18 ani aproape o jumătate de secol în urmă, este situată la o altitudine de 1200-1500 de metri și acoperă o suprafață de 40 de hectare. Și toată agricultura pentru el constă în faptul că primăvara el seamănă amestecuri de semințe, iar vara și toamna pur și simplu adună recolta", a menționat Vasile Chirtoca.

Potrivit lui, Sepp Holzer nu prelucrează solul, dar obține o recoltă semnificativ mai mare, și toate acestea sînt create pe baza unor vaste cunoștințe, acumulate de el din copilărie, privind modul de percepere a naturii. Vasile Chirtoca spune că economia modernă este edificată conform principiului "nu comercializa droguri și arme, iar în rest – fă ce vrei. Astfel crește ponderea produselor necalitative și deseori periculoase pentru om".

"Astăzi mîncăm cîrnați fără carne, înghețată fără lapte, alimente etichetate cu numeroase și diverse E-uri. În consecință, scade rata natalității în timp ce numărul oamenilor infertili crește pe an ce trece. Acest lucru noi îl înțelegem demult, de aceea am început afacerea cu proiecte de mediu. Eu nu afirm că, uite, eu sînt businessmanul de cea mai înaltă spiritualitate. Nu, eu sînt la fel ca ceilalți. Dar noi ne-am străduit să facem asta. Adică, încercăm să facem ceva ce ar putea fi util pentru toată lumea și cred că cumpărătorii, clienții noștri, angajații companiei noastre apreciază acest lucru", a spus Vasile Chirtoca.

Potrivit președintelui holdingului DAAC Hermes, mulți dintre colegii și partenerii săi s-au născut și au crescut la sat, în care odinioară legumele erau cultivate din semințe adevărate. Dar, spre regret, în ultimii ani, aceste produse ecologice au dispărut din magazine.

"Am evaluat calitatea lor destul de simplu – erau foarte gustoase. Am mîncat roșii cu aromă de roșii, castraveți cu miros de castravete, am mîncat mere zemoase, caise savuroase, piersici zemoase, prune gustoase. Pe măsură ce ne maturizam, ceea ce mîncam cîndva în copilărie treptat dispărea din magazine, iar în ultima vreme consumăm produse standardizate, ideale pentru transport și depozitare, prelucrate cu foarte mare atenție de învățații occidentali, dar ele nu au nici gust, nici aromă, nici suculență. Noi înțelegem că aceasta este o consecință a tehnologiilor de afaceri, criminale, cred eu, în raport cu omenirea, pentru că de ceea ce alcătuiește corpul – inclusiv alimente – depinde ceea ce produce în cele din urmă persoana și de ”materialul de construcție” al creierelor noastre depinde ceea ce iese din aceste creiere. Aici este o legătură directă", a conchis Vasile Chirtoca.

Înregistrarea video poate fi vizualizată mai jos.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?