X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Cum a fost bătut pînă la moarte Andrei Brăguță (VIDEO)

24 oct. 2017,, 09:58  
7340 0

Procuratura a făcut publice imagini video din celula în care a fost bătut pînă la moarte Andrei Brăguță.

Din imagini se vede cum acesta este bătut cu bestialitate de colegii de celulă. Cu toate că polițiștii aud ce se întîmplă în celulă, aceștia stau la ușa camerei de detenție și nu acționează în niciun fel.

Procuratura a anunțat astăzi că toți învinuiții în cazul Braguța vor ajunge în fața judecătorilor. Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat în judecată dosarul de învinuire a celor şapte .


Poliţiştii sînt acuzaţi de manifestarea consimţămîntului tacit la comiterea actelor de tortură de către codeţinuţi în privinţa lui Andrei Braguţa, precum şi pentru supunerea victimei la tratamente inumane. În acţiunile codeţinuţilor procurorii au reţinut aplicarea, cu consimţămîntul tăcit şi expres al poliţiştilor din izolator, a violenţei, tratamentului inuman şi vătămarea intenţionată medie a integrităţii corporale, comise în privinţa cetăţeanului Brăguţă.

În prezent codeţinuţii sînt cercetaţi în stare de arest preventiv, iar poliţiştii – în arest la domiciliu, iar dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, ei riscă de la 8 pînă la 15 ani închisoare.

Amintim că Andrei Braguţa a fost reţinut pe 15 august 2017 pentru violenţa nepericuloasă pentru viaţa şi sănătatea poliţiştilor, iar pe 26 august 2017 a decedat în Penitenciarul nr.16 „Pruncul”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?