Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Proprietarii de maşini poluante din Londra sunt obligaţi să achită taxa

24 oct. 2017,, 03:00   Externe
3476 0

Problema poluării aerului, din cauza noxelor generate de autoturisme, este din ce în ce mai acută, iar primele state europene încep să ia primele măsuri.

Astfel, Londra a introdus o taxă pentru cele mai vechi şi mai poluante maşini, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea aerului în capitala Marii Britanii, a declarat primarul oraşului, Sadiq Khan.

Mai mult, Marea Britanie va interzice mașinile diesel și pe benzină, din anul 2040. Poluarea din atmosferă poate provoca simptome specifice sinuzitei cronice.

Această taxa zilnică, care costă 10 lire și se numește T-charge, se aplică tuturor maşinilor cu motor diesel şi pe benzină produse înainte de 2006, care nu intră sub directiva europeană „Euro 4” 2005, cea care reglementează emisiile vehiculelor.


E important de știut că taxa se aplică doar în zilele lucrătoare, în intervalul orar 07-18, precum taxa existentă de 11,5 lire pentru congestia traficului rutier. Astfel, şoferii vor plăti 21,5 lire pentru a conduce în zona centrală a Londrei.

Măsura vine după ce Curtea de Justiţie din Marea Britanie a concluzionat că măsurile guvernului Marii Britanii pentru a combate poluarea aerului nu îndeplinesc regulile Uniunii Europene (UE) în ceea ce priveşte limitele de dioxid de azot.

Aproape 9.500 de londonezi mor prematur în fiecare an din cauza expunerii pe termen lung la poluarea aerului, potrivit unui studiu din 2015 al cercetătorilor de la King`s College London.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?