Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sesizarea avocatului lui Băsescu, respinsă de Curtea Constituțională

23 oct. 2017,, 16:30   Politică
5056 0

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de avocatul fostului președinte al României Traian Băsescu în problema cetățeniei, informează NOI.md.

Avocatul Andrei Bivol a cerut ca litigiul dintre președintele Igor Dodon și Traian Băsescu să fie examinat de Curtea Supremă de Justiție, demersul a fost însă respins de Curtea Constituțională. „Noi nu avem încredere în deciziile luate de instanţele de fond sau apel, pentru că ei depind de preşedinte. Noi am solicitat ca astfel de litigii să fie examinate de Curtea Supremă de Justiţie”, declara anterior avocatul lui Băsescu.

Cu toate acestea, Curtea Constituțională a conchis că aspectele invocate în sesizarea privind excepția de neconstituționalitate nu pot fi acceptate pentru examinare în fond. Astfel, litigiul dintre Igor Dodon și Traian Băsescu urmează să fie examinat de instanțele inferioare.

Anterior, Curtea Supremă de Justiție a restituit cererea de chemare în judecată depusă împotriva lui Igor Dodon, motivînd că nu are competența de a examina în primă instanță acțiuni ce țin de controlul legalității decretelor președintelui. Atunci Curtea a indicat Judecătoria Chișinău, ca fiind instanța competentă de a soluționa cauza.

Menționăm că la începutul anului 2017 Igor Dodon i-a retras cetățenia Republicii Moldova lui Traian Băsescu. Decretul șefului statului a fost însă contestat la Curtea Supremă de Justiție. Instanța, la rîndul său, a restituit cererea de chemare în judecată. CSJ a menționat atunci că reclamantul se poate adresa cu aceeași acțiune la Judecătoria Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?