Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Peste 100 de animale sălbatice au fost salvate de un indian (FOTO)

24 oct. 2017,, 01:30   Externe
2887 0

Un bărbat a salvat peste 100 de animale sălbatice, pe care le-a primit în … locuința sa.

Bărbatul le-a primit în locuința sa, a cărei curte a transformat-o într-un sanctuar. Totul a început în anii ’70, iar de atunci doctorul Prakash Amte a salvat peste 100 de animale sălbatice, inclusiv leoparzi.

Inițial, doctorul a avut un proiect prin care le oferea asistență medicală oamenilor aflați în zonele rurale din Hemalkasa, India. „Am construit o căsuță și am deschis un spital. Ne-am confruntat cu multe probleme la început, căci oamenii nu aveau încredere în noi și obișnuiau să fugă de noi”, a spus el.


Într-o zi însă el a realizat că ar putea să ajute nu doar oamenii, ci și animalele. Totul a început în urmă cu mai bine de trei decenii, atunci cînd a văzut o maimuță orfană.

„Am văzut mai mulți oameni ai tribului care se întorceau de la vînătoare. Eram puțin speriați, căci eram abia mutați aici. Aveau două maimuțe prinse de un băț de bambus, iar doi bărbați le cărau pe umeri. M-am simțit cumplit”, a spus doctorul Prakash Amte.

Primul animal salvat a fost primit în locuința sa, însă de atunci doctorul a construit în apropiere de casa lui un sanctuar pentru animale, pe care l-a numit Amte’s Animal Ark.

Eforturile depuse de bărbat și de familia sa nu au rămas nerăsplătite. El a început să primească donații din întreaga lume, a devenit subiectul unui documentar și a primit premiul Maica Tereza pentru implicare socială.

„În viitor, sperăm să ajutăm și speciile aflate pe cale de dispariție și animalele din alte sanctuare și să le eliberăm în sălbăticie cînd sînt pregătite”, a spus bărbatul. El este fecirit că pasiunea sa a fost moștenită și de cei patru nepoți, care pot continua misiunea începută de el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?