X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Rezultatele vizitei întreprinse de Babuc la Kiev

23 oct. 2017,, 11:30   Societate
3498 5

Ministrul Educației, Monica Babuc, a avut mai multe întrevederi oficiale la Kiev, în cadrul cărora a discutat despre efectele negative ale noii legi a educației din Ucraina, comunică NOI.md.

Babuc a subliniat în fața colegilor săi ucraineni necesitatea garantării drepturilor minorităţilor naţionale la educaţie în limba lor maternă. Părțile au convenit asupra creării unui grup de lucru moldo-ucrainean care va elabora documentele necesare în vederea asigurării acestui drept pentru minoritățile naționale. La această înțelegere au ajuns Monica Babuc și omologul său ucrainean, ministrul Învățămîntului și Științei din Ucraina, Lilia Grinevici. Potrivit Monicăi Babuc, formarea grupului de lucru a fost necesară pentru a evita „potențialele contradicţii şi momente inconsecvente în momentul implementării Legii educaţiei”.

În componența grupului de lucru vor fi incluși reprezentanți din ambele ministere, precum și din partea Radei Supreme. „Astfel toate dificultăţile legate de modul de implementare a Legii vor fi rezolvate într-un mod prietenos şi de susţinere”, și-a exprimat convingerea Monica Babuc.

Totodată, ministrul Educației, Culturii și Cercetării a avut o întrevedere cu președintele Comitetului pentru Învățămînt și știință al Radei Supreme, Alexandr Spivakovski. Babuc a remarcat faptul că „partea moldovenească înţelege necesitatea reformei sistemului educaţional în Ucraina, o reformă similară fiind demarată în Republica Moldova, odată cu aprobarea Codului educaţiei în 2014”.

Pentru a continua discuțiile la subiectele menționate, funcționara l-a invitat pe Alexandr Spivakovski să întreprindă o vizită de lucru în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?